Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

falm

11. 8. 2010 0:01
Trochu mene te demagogie a propagandy

"Velký výběr a flexibilita" - Nevim do jakych vecerek jste to chodili porovnavat, ale existuji ruzne. Nejen ty skvele vietnamske a podle vas spatne ceske...

"Nižší cena Vietnamský obchodník se chová ekonomicky racionálně. Snaží se proto co nejvýhodněji nakoupit zboží a prodat ho dráž" - pravdepodobne mate ostatni obchodniky za blbce, kteri se snazi o pravy opak. Cili to co pisete je naprosty propagandisticky blabol.

"Diskonty na tento jev reagují omezeným množstvím zboží, které může obchodník koupit.' - taky demagogie. Neni preci problem vyslat na nakup celou rodinu nebo se otocit vicekrat. To diskonty nezakazuji. Takze nedelejte ze ctenaru voly.

...pokracovani.

0 0
možnosti
MF

falm

11. 8. 2010 0:07
Re: Trochu mene te demagogie a propagandy

"Trh s potravinami a tedy i konkurence je veliká. Přežívají jenom ti nejvytrvalejší a ti, kteří prodávají levně. Ostatní musejí cenu kompenzovat extra kvalitními službami. ... Budoucnost tkví v menších obchodech, které jsou blíž zákazníkům. Pochopili to nejen velké značky a přímí dodavatelé, ale i podnikatelé z vietnamských večerek. Kdo však z toho má nejvíce výhod, je samotný zákazník." - Prezivaji jenom ti, co dokazi porazit konkurenci dumpingovymi cenami. Coz v praxi znamena, ze rozdil musi nekdo dlouhodobe "solit". Extra kvalitni sluzby lidi s nizkymi prijmy nezajimaji. Je zajima kolik to stoji. Nejvice vyhod z toho zakaznik rozhodne nema. Diskonty napr. zareagovala snizenim kvality zbozi, az se to neda nekdy ani jist. Ochutnejte ruzne obdobne srovnatelne pastiky nebo sekane z klasickeho hypermarketu a z diskontu! :-/

Takze, to co pisete, je ukazkova lez z pravidel obchodni ekonomiky.

0 0
možnosti
B

Bubo

10. 8. 2010 22:32
Rasista nejsem,

ale nemuzu souhlasit s vetsinou prispevku, ze jsou vietnamci prijemni a mili obchodnici. V prve rade je paradoxem, ze vubec tito lide muzou podnikat aniz by ovladali jazyk zeme, ve ktere podnikaji a nejsme schopni se s nimi domluvit, pokud jste nuceni s nimi komunikovat a zadat o radu pri nakupu. Nejedna se jen o Vecerky, ale i jine obchody, napr. s textil.a prumyslovym zbozim a salonu s modelazi nehtu. Nejsou schopni se s Vami domluvit a navic jsou neprijemni a arogantni.Nebudu se vubec vyjadrovat k provozovani bister a rychleho obcerstveni, co se tyce hygieny. Je to proste jedna mafie, ktera za cenu zelene karty a oficialnich dokladu dotycne zeme, kde provozuje svou zivnost , je schopna pracovat i 20 hodin denne, protoze ve sve domovine by tak akorat jedli suchy z nosu. Takhle zivi na dalku celou svou rodinu a tim padem obetuji pro tohle vse i veskere svoje soukromi. Ja si radeji nakoupim v supermarketu nez v nejake vietnamske Vecerce. Supermarkety jsou otevreny do 22 hodiny.

0 0
možnosti
DM

Aretta

10. 8. 2010 23:09
Neříkám, že jsou

příjemní, je mi to fuk, mám ráda spíš odstup .Nevadí mi, že se s nimi nevykecávám, nechci poradit, ale nakoupit. V maličké večerce si poradím, zato často v supermarketu zoufale hledám český personál, protože ti, co se hemží mezi regály neznají názvy zboží (to je ještě méně, než mluvit česky).

je mi jedno,koho živí, mám obdiv k jejich skromnosti.

Supermarket mám kdovíkde a když během vaření nějaká blbina dojde, vyběhnu a za 5 minut je vše doma. Sice dražší, ale hned.

0 0
možnosti
L

lrklo

10. 8. 2010 21:25
Můžete je následovat a dělat 12 - 15 hodin denně.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
DM

Aretta

10. 8. 2010 21:23
Bod pro Vietnamce

Je mi to svým způsobem líto, raději bych "vlastenecky" nakupovala v českém obchodě, ale ve viet. krámku fakt koupím všechno včetně třeba čaje na průdušky v době chřipek. A u nás ani ne za menší ceny, ale mám jistotu, že bude stále otevřeno. Až by mě zajímal osobní (rodinný) život. Mají vůbec nějaký? Ti lidé u nás jsou tam skoro celý den. 

0 0
možnosti
EK

Deleter

10. 8. 2010 22:43
Re: Bod pro Vietnamce

Nemají osobní život. Vydělávají peníze pro děti, aby mohly studovat a nemusely trávit život v krámě.

0 0
možnosti
C

culka

10. 8. 2010 17:47
Byla jsem v nejbližší

vietnamské večerce dvakrát. Poprvé mi neseděl součet, ale přešla jsem to. Podruhé mi milý hoch za pultem "zapomněl" vrátit padesát korun, takže jsem čekala s otevřenou dlaní, dokud si "nevzpomněl".... je to už asi tři měsíce, ale je asi jasné, že tam už nepůjdu.

0 0
možnosti
V

vietsentv

10. 8. 2010 15:29
Vietnamci a večerky

Jak vidět z diskuse, i když se lecos vytýká vietnamským večerkám, tak i ty největší remcálové si tam jdou nakoupit:-) a tak se ptám, proč asi? Jsem ráda, že máme vietnamské obchůdky, během nákupu u nich si skutečně připadám jako zákazník, i když občas bojuji s jazykovou bariérou. Na naši ulici je na jedné straně klasická prodejna s potravinami a na druhé straně vietnamská večerka. Česká je prázdná, ve vietnamské stojí fronta:-)  Takže raději stojím frontu ve vietnamské večerce, kde na polovičním prostoru lépe nakoupím, prodavači obsluhují s ůsměvem a dokonce se někdy zasmějeme, když se snažíme se domluvit. :-)

0 0
možnosti
M

milanalois

10. 8. 2010 15:14
Když jdu z práce,

mají české obchody zavřeno. Zbývá jedině hypermarket na okraji města nebo vietnamský krámek.

Ať žijí Vietnamci!

0 0
možnosti
KB

Kolokol

10. 8. 2010 14:23
U nás byla prodejna

(bývalá Jednota), která šla od 10 k 5. Poslední majitel tomu tak nějak řediteloval, měl tam 2 prodavačky, jeho žena nedělala. Takže tato  prodejna, která měla otevřeno od 7.30 do 16.30 (přes poledne zavřeno) měla fakticky uživit 2 prodavačky a majitelovu rodinu. V sobotu v 9. už nebylo pečivo. Takže jsem radši rovnou sednul do auto a jel jinam. Tak zase neměl tržby a zavřel to. Teď jsou tam vietnamci (číňani) a celkem pohoda. Přijede návštěva a v soboru večer mají chleba. Nepočítáme, že tam budeme dělat každodenní velký nákup, ale potřebujeme narychlo máslo, cibuli, hořčici...

0 0
možnosti
EK

Deleter

10. 8. 2010 14:43
Re: U nás byla prodejna

Vy děláte každý den velký nákup? To snad zvládnete i to máslo, cibuli, hořčici.. ne?

Jinak, co si myslíte, že se asi stane s tím chlebem, když si ho nekoupíte v sobotu večer vy? No, vyhodí se. Ale vy ho zaplatit musíte...

0 0
možnosti
K

kores

10. 8. 2010 13:57
proboha,

přestaňte o tom alespoň psát! kdyby jste nepodpláceli všechny naokolo a přišla na Vás klasická kontrola, taková jaká chodí na ty "líné Čechy" tak byste se z toho podělali do cca 5-té generace.. vietnamské večerky jsou podvod jak prase - čím to je, že začaly houfně vznikat v posledních letech - s tím, jak se tady rozmáhá pěstění trávy a dovoz drog z Vietnamu, hm ? buďte rádi, že Vám to tady někdo toleruje a buďte teda radši zticha..co se nám to vlastně snažíte nabulíkovat? že my neumíme obchodovat? že neumíme prodávat? NE..Vy máte konkureční výhodu někde úplně jinde, než Češi...A KDE to víte Vy sami nejlíp....respektíve - autor to možná neví, ale moc dobře to vědí např. jeho rodiče....takže: buďte zticha, vydělávejte dokud to legislativa povoluje anebo běžte pryč....ALE LASKAVĚ NEPOUČUJTE!

0 0
možnosti
KB

Kolokol

10. 8. 2010 14:11
Re: proboha,

Nějaký psychický problém s vlastní leností?

0 0
možnosti
ZB

zdenekbobek

10. 8. 2010 13:50
Vietčerka radši ne ...

Mám v okolí 2 vietnamské večerky. K mému obrovskému zklamání nemají pořádnou sójovou omáčku (jen českou napodobeninu), nemají ústřicovou omáčku (která je ve Sparu i v Tescu), rýži mají tu českou, kterou domy ve Vietnamu dávají tak leda slepicím a když jsem se ptal po jasmínové, nevěděli o čem mluvím, atd. Od vietnamské večerky bych čekal, že tam bude i trochu něco navíc, něco z toho, co má v sortimentu "Pavlína" z velkého tržiště, kde má krámek s potravinami, promárně ovšem určený pro zaměstnance tržiště, a ne pro "dlouhé nosy" z venku. Ještě, že mám "Pavlínu", jen díky jí mám opravdu dobrou rýži, omáčky všech možných druhů, vždy čerstvý zázvor, čerstvé tofu vyrobené noc před prodejem, bambus, čili, sušené houby a kapra celý rok, kdykoli si vzpomenu. Ale vietnamská večerka ... sorry, to radši jedu 1 km do Romasparu na Truhlářskou.

0 0
možnosti
EK

Deleter

10. 8. 2010 13:53
Re: Vietčerka radši ne ...

Chodíval jsem do večerky, kterou vedl nějakej Arab, a měl tam i netradiční a halal zboží. Ceny byly vysoké, ale stálo to za to. Jo a ovoce zelenina, to byla jedna báseň. Přestěhoval jsem se, tak už tam nechodím.

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2033x
:) :) :)