Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

zadluzenicz

15. 4. 2011 11:03
od studenta UK nevyvážená propaganda, smutné

Článek je zcela nevyvážený, což by měl cítit i naivní multikulti idealista a propagátor.

Zcela v něm chybí zmínka o placení daní, vysvětlení, proč žádný tento maloobchod není plátcem DPH (ač to obratově jednoduše nelze legálně nebýt), i nulovém účetnictví, nákupech a prodejích bez jakéhokoliv dokladu. O černotě v alkoholu a tabáku.

Na samotném konceptu "nakoupím levně v supermarketu a budu draze prodávat o dvě ulice dál a s delší otvírací dobou" nevidím nic špatného. Je to služba.

0 0
možnosti
-

----8

8. 1. 2011 17:16
Začínají bohužel prodávat

prošlé zboží, nebo s expirací tak cca 2 dny po nákupu. Bohužel, je nutné na to při nákupu dávat zvýšený pozor, např vajíčka začínají přetiskávat svojí datumovkou. Dnes už tam kupuju jen vody, džusy, piva (a kontroluju expiraci). Mandle a ořechy na prodejně se doslova hýbou - moli, do zázemí raději nekoukat - ale to asi všude.

0 0
možnosti
L

leosroznovsky

8. 1. 2011 16:56
lživá reklama

Do okolí mého bydliště zatím vietnamští "potravináři" nedorazili. Naštěstí. Navštívil jsem pouze vietnamský obchůdek potravin ve Františkových Lázních, a zhodnotil bych ho dokonce pod úroveň nejstrašlivějších diskontů typu Penny. Plesnivé a shnilé ovoce a zelenina, dlohodobě prošlé zboží s patřičným nánosem vrstvy prachu. Přítelkyně měla po zkonzumování sýra z oné asiatské prodejny několikadenní střevní potíže. Tento článek mi přijde jako reklamní text vytvořený na objednávku, který je hodně daleko od skutečnosti. Realita bude spíše bližší tomu, co píše na svém blogu p.Jánský (viz odkaz o pár vzkazů níže).  

0 0
možnosti
ZS

škovras

4. 1. 2011 16:26
vietnamské prodejny

Tito obchodníci jsou mi celkem fuk, nic u nich nekupuji, anžto mám svůj obchod vedle nich. Vidět  zázemí a hygienu - to bych přál každému.Nikdy bych si tam nekoupil ani rohlík. Pokud vím, žádné kontroly k nim nechodí (jazyková bariéra zřejmě odrazuje úředníky), oni neznají zákony (např. OSA jim nic neříká, netuší co to je, ale rádio tam vyhrává na plný pecky) . Je jich několik, pracují 12 hod. denně, střídají se na směny. Věřím, že žádnými zbytečnostmi, jako jsou odvody, se nezaobírají. To se to potom "podniká";-)

0 0
možnosti
ZM

i-zajic

24. 8. 2010 22:16
k těm Žabkám...

je zajímavé, kolik jich po republice je... a u nás otevřeli dvě, a obě po zhruba čtvrt roce zavřeli...

0 0
možnosti
TTD

TRINH Thuy Duong

16. 8. 2010 16:54
...

Samozřejmě, že ne ve všech vietnamských večerkách to vypadá tak idilicky. Je pravda, že zboží bývá přeházené, obchodníci někdy ani pořádně nevědí, co prodávají. Důvod je ale prostý: chtějí uspokojit zákazníka. Jak bylo zmíněno, nějaká česká babička jim dá na lístečku název výrobku, prodejci ho seženou a pak do dají do regálu, prostě chtějí uspokojit poptávku.

Chyb a nedostatků se samozřejmě najde dost, ale obecně jsou vietnamské večerky úspěšné. Důkazem toho je, že velkoobchodníci se přizpůsobují vietnamským prodejcům a české večerky se jim snaží konkurovat například tím, že také prodlužují otevírací dobu do 22h nebo 23h. Velké řetězce zase mění koncept, napodobují vietnamské večerky a otevírají menší obchody do 200m2 ...

0 0
možnosti
PM

kimos

24. 8. 2010 18:56
cloveče neblbněte :-)

Jak napodobují velké řetězce vietnamské večerky? To přestanou platit za zaměstnance odvody?, nebo začnou překupovat zboží v Lidlu?

0 0
možnosti
L

LenítkoDTT

11. 8. 2010 10:28
jajaj

Jajaj, Zungi, jsi kámoš, proto budu upřímná...Moc ty večerky idealizuješ...

neprospívá to ani jedné straně...ta tohle pozor...může se to vymstít a smysl článku (pozitivně zapůsobit) nevyjde..jen se to otočí proti

0 0
možnosti
JK

truepapas123

11. 8. 2010 10:35
Re: jajaj

..naopak Vážená, autor vystihl realitu, já jsem například svědkem oboustranně výhodné koexistence vietnamské večerky a klasické "sámošky", proč nenapsat svůj názor na "plou hubu"? (a zvláště u Vás mě to opatrnictví poněkud zaráží..)

PS, Vše dobré ;-)

0 0
možnosti
AP

shrink

11. 8. 2010 7:55
Já proti Vietnamcům nic nemám, naopak,

a když je někdo šikovný, ať na mně klidně vydělá, ale musím se přiznat, že k těm krámkům nemám velkou důvěru. Čokolády chutnají nějak jinak a když se lépe podíváte na obaly, tak i vypadají jinak než ty, které známe jako originály...vždycky si říkám, jestli jsem jen já paranoidní, ale fakt tam vidím rozdíl. Je možné, aby se někde vyráběla falešná Milka stejně jako falešný Adidas? Kontroluje to zboží někdo?

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

11. 8. 2010 8:02
Re: Já proti Vietnamcům nic nemám, naopak,

Falešná Milka se pochopitelně vyrábí, právě tak, jako se vyrábí např. falešná zmrzlina Magnum nebo falešné Kinder vajíčko nebo falešná Coca-Cola nebo falešné polévky Knorr. Výroba těchto falzifikátů ovšem probíhá zcela legálně, takzvaně v licenci. Na našem (a obecně východoevropském) trhu se pod světoznámými značkami prodávají laciné napodobeniny podle zvláštních "úsporných" receptur (kakaové máslo nahrazeno palmovým olejem, smetana rostlinným tukem)...

Vietnamci za to výjimečně nemohou. ;-)

0 0
možnosti
KML

Královna Medvědice LXXXVIII

11. 8. 2010 0:05
vietnamským večerkám se daří

protože makají 15 hodin denně a někteří tam i spí. Já jako češka tedy 15 hodin denně dělat odmítám. Ostatně ono to vietnamce taky časem přestane bavit. lepší by bylo je sem nepouštět. Jinak nám při současné multikulti politice budou jednou šéfovat.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

11. 8. 2010 0:22
Re: vietnamským večerkám se daří

Zajímavý pohled, takže proto, že vy jako Češka odmítáte pracovat 15 hodin denně, by si člověk žijící v místě, kde se řetězcům nevyplatí otevřít krám, neměl mít možnost nakoupit po cca šesté večerní? Protože jste sama líná, nejradši byste sem nepouštěla ty pilné, aby vás nepřeválcovali? Ano, Vietnamci nám budou nejspíš za jednu dvě generace šéfovat - poznáte je jen podle vzhledu, protože jinak se od "nás" budou lišit jen velmi málo, česky budou mluvit stejně dobře jako vy nebo já. Mám-li být upřímná, ta představa mi až tak nevadí, nemyslím, že budou horší než různí Pitrové. Vám ale nejspíš vadí ty "šikmé oči".

0 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2033x
:) :) :)