Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rozdíl mezi vnímáním a statistikou je ovlivněn mnoha  faktory.

 

Lidé odhadují dle vlastních zkušeností. Nevědí, kolik cizinců aktuálně v daném okamžiku evidují úřady, zato si docela dobře pamatují, kolik jich za svůj život, případně jeho část, potkali (dlouhodobé subjektivní pozorování se vždycky bude od statistik vyhodnocující okamžitý stav lišit). 

Soudí také podle toho, zda a jak moc jsou přistěhovalci vidět. 

Nenápadných si lidé nevšimnou. Jestliže média dnes a denně informují o potížích z přistěhovalci, byť třeba ve Francii, každý se více rozhlédne, aby se ujistil, zda mu něco podobného také nehrozí. 

I když budou osobní zkušenosti dobré, člověk si jistě povšimne, u koho nakupuje ve večerce (a činí-li tak denně, může nabýt dojmu, že je u nás cizinců více, než skutečně je, zejména pokud vyhledává i jiné jejich obchody). 

Samozřejmě nelze srovnávat situaci v různě velkých městech a obcích. Projdete-li se po pražském Václaváku, nutně nabydete dojmu, že Čechy je v ČR nutno chránit podobně jako vzácnou zvířenu. Řada tamních cizinců totiž nepůsobí jako pouzí řadoví turisté. ATD....

Čili z toho, co v článku řešíte, bych vůbec nic nevyvozovala.

0 0
možnosti

I79n33k66a 34M14a77n77k65a

6. 1. 2015 18:37

O jakých závazcích autor článku proboha mluví? Kolik mu platí a jak? Za kus?

1 0
možnosti

Pane Pospíšile, kolik Vám za to že jdete proti vlastním lidem platí? Copak my máme nějaké povinnosti vůči tomu návalu emigrantů? Copak Evropa může uživit celou Afriku? Můžeme živit všechny muslimy, co se rozhodli migrovat po světě a spoléhat na to, že je bude někdo živit a oni nás za to obohatí: budou pálit, zabíjet a znásilňovat, jako je tomu už v kolika zemích Evropy? Člověče vzpamatujte se.

10 0
možnosti

J59a41n 77F92r37o26l90í97k

6. 1. 2015 16:52

Ano, pokud se dělal průzkum v Maďarsku a Polsku (ještě mohli přidat Rumunsko) tak tam to muslimy moc netáhne. Jinak já žádný průzkum nepotřebuji. V okruhu 500 m od mého bydliště bydlí tři rodiny Vietnamců, jedna z Číny a jedna křesťanská ze Sýrie. Nemám s nimi problém a s Vietnamci i Syřanem se známe a komunikujeme. Pokud by jste udělali průzkum třeba v přístavní čtvrti Marseille tak tam žádného frantíka nepotkáte. Ovšem k čemu průzkum? Prostě řezače hlav a vrhače kamení tady nechci. Je to jasné? Slušní a pracovití Vietnamci.... (ne prodavači a výrobci drog) mě nevadí.

9 0
možnosti

Máme nějaké závazky k syrským uprchlíkům? 8-o  Jak jsme k nim přišli? Nemám nic proti tomu pokud někdo ze Sýrie (Tedy nemyslím zrovna Sámera Issu) bude chtít náš stát obohatit svým umem, bude to vědec, lékař, technik....Nemyslím si ale že ČR je zrovna vhodnou destinací pro uprchlíky kteří neznají jazyky, nemají vzdělání, mají jen kupu dětí. Co s nimi? Pokud jim náš stát pomůže formou humanitární pomoci (penězi, nebo nějakým zbožím) proč ne. Ale na to je sem nikdo nemusí tahat.

10 0
možnosti

Jak jste na to přišel, že neznají jazyky? Jak víte, že nemají vzdělání? Kolik dětí je kupa?

Zdroje, prosím. Díky.

1 2
možnosti

To snad ani nemyslíte vážně, přidávám se k panu Matějkovi a taky se ptám:

1) jaké závazky k emigrantům máme ?

2) kdy a jak tyhle závazky lidé odsouhlasili ?

3) souhlasí většina lidí v ČR s těmito závazky ?

4) když jsme těm lidem zavázání, co pro nás a Evropu kdy udělali dobrého ?

5) proč nemají závazky k muslimským uprchlíkům bohaté muslimské země ?

děkuji za odpovědi

13 0
možnosti

Ať už tady je muslimů, koli chce, já tady další nechci.

Sice lze souhlasit s tím, že současný počet muslimů je zanedbatelný a že z toho čísla žádný strach nejde, ale to před čtyřiceti lety platilo pro Francii nebo Švédsko také. A jak to tam vypadá dnes?

Právě proto, že ten problém u nás zatím v podstatě neexistuje, chci vládu, která již dnes bude dbát na to, aby se to tady pokud možno nerozhořelo.

Je snadnější a i levnější požáru stodoly předejít, než potom hořící stodolu hasit. To se za prvé nemusí podařit a ta stodola může shořet i přes snahy hasičů, nebo se to podaří a škody nejsou tak velké, ale i ty, které jsou, musíme považovat za definitivně a nenávratně ztracené hodnoty.

15 0
možnosti
Foto

Píšete: "...vidíme jednoduchý populismus a alibistickou snahu vyhnout se plnění svých závazků." Definujte moje závazky vůči vám, nebo vůči imigrantům, prosím. A hodně važte slova. Děkuji.

13 0
možnosti

Nejlzivejsi statistiky jsou ty oficialni. Podle nich tady mimochodem mame jen 3000 muslimu. Neverme statistikam, divejme se misto toho kolem sebe. Mimochodem, pokud nekdo odhaduje, ze nejaka mensina je pocetnejsi, nez ve skutecnosti je, znamena to jefine. Jsou s ni vetsi problemy, nez odpovida jejimu procentnimu zastoupeni.

9 0
možnosti

J37a61r25a 59R25a13n21k

7. 1. 2015 6:31

Ty 3.000 budou uz v Teplicich;-)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS