Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M11i12l12a13n 59R87a86d94e83k

19. 12. 2014 19:30

asi je pro nektere Vietnamce tezke se naucit evropsky jazyk, zvlaste cestina je velmi obtizna. Ale jejich deti mluvi reci zeme kde ziji. Nejsou na davkach, a jsou to pracanti a dobre studuji, nedelaji brajgl, nestezuji si na dyskrryminaciji a rasysmus. Neobtezuji jine tim ze by si nekde udelali svatostanek treba pro Budhu a pak chteli aby se jini podrizovali jejich vire, atd. Kdyz uz by Cesko mermomoci chtelo brat uprchliky ci pristehovalce, tak radeji Vietnamce.

4 3
možnosti
PZ

Jezis vzdyt je dobre videt se druha generace umi lepsi Cesky nez vy. Starsi lide vzdy maji problemy s jazykem. Kdyz jsme se odstehovali do Ameriky tak moje Mati se bohuzel s Anglictinou potykala az do smrti.

5 0
možnosti
MB

U nás v paneláku jsou mezi 55 domácnostmi 4 rodiny Vietnamců. Nejsou s nimi žádné problémy. Jejich děti jsou slušné a umí perfektně česky. A o nich se říká, že to jsou děti pilné a mají výborný prospěch.

Když jsou se díval na pořad na ČT "8.A" s romskými žáky, kde na zkoušku učili půl roku učitelé-dobrovolníci, tak jsem obdivoval trpělivost těchto učitelů a jejich dobře skrývané zoufalství. Ve třídě byli různí asistenti (pro jistotu je kamera nesnímala) a velkorysé doučování. Výsledky byly žalostné. A přesto některým chtějí dát doporučení na střední školu. To už je opravdové zoufalství. Vietnamci takovou pozitivní diskriminaci nepotřebují. .

7 2
možnosti
MP

Jsou pracovití, soběstační, posílají děti do školy, vyplnili pár děr na trhu (i černém :-)), podle mě se integrovali výborně :-)

7 3
možnosti

Vietnamci jsou milí lidé... za sousedy bych je bral s úsměvem :-)

7 3
možnosti
SS

Struktura vietnamstiny je naprosto odlisna od struktury cestiny. Cestina je opravdu tezky jazyk. Oni se snazi, ale nedivim se, ze prvni generace nemluvi plynnou cestinou z vyse uvedenych duvodu. Jejich deti mluvi bezvadnou cestinou  (coz je nesrovnatelny uspech s jinym etnikem zijicim u nas nekolik staleti), deti posilaji do skol a jsou pracoviti a pres horsi znalost jazyka jsou sobestacni. Co vice si prat? Snad jen mene danovych uniku a mene suntu, snad mene drog, ale ani Cesi nejsou svatousci, co se teto kriminality tyka...

8 0
možnosti
OS

Když chtějí, tak se domluví. Já vidím pozitivum v tom, že podstatná většina z nich nezatěžuje náš sociální systém, žije spořádaným životem, nevzbuzuje strach a nenávist, neobtěžuje ostatní, dbá na vzdělání dětí. Rozhodně bychom dokázali vyjmenovat i řadu negativ, ale ta jsou myslím srovnatelná s jinými. Na rozdíl od jiné 300 tisícové menšiny, kde je tomu právě naopak.

12 2
možnosti
Foto

K50a22r31e73l 14M63á86d19l36e

19. 12. 2014 16:57

Proč to sebemrskačství? To jste se naučili od Čechů? Možná jste postřehla, že tu u nás žije komunita, která prospala poslední půltisícitetí (co se týče integrace). Tak hlavu vzhůru a žádné mindráky.

7 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2033x
:) :) :)