Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Ja jak ctu  tzv. fora a.diskuse ruznych emigrantu a jejich spolku  ,tak se mi obrazne receno otevira kudla v kapse . Vazeni emigranti ja sem take emigrant . Emigroval sem z Ceska do USA . Nikdo mne do US nezval, nikdo mne sem nepritahl nasilim . Prijel sem tu zcela dobrovolne a verim tomu ,ze i zcela dobrovolne muzu odtud odjed pokud se mi nebude neco libit....ted jeden dulezity point: jsem si jist ,ze presne to same plati i o drtive vetsine z Vas ve vztahu k Ceske republice. V zadnem pripade opakuji v zadnem pripade by mne nikdy nenapadlo   poucovat americkou vladu ,respective urady k tomu urcene ,jak se maji nebo nemaji chovat k emigrantum . Nechapu dve veci  a to Vasi nebetycnou drzost a oprsklost vuciva Cesku v ruznych narocich ,co ze se vam nalezi ,jak se maji k vam Cesi chovat apod.  Ta druha vec je ,ze nerozumim tomu ,proc jsou Ceske urady  ve vztahu k Vam tak priposrane a usluzne a nechaji si doslova sr.t na hlavu . Ale pokud  je pro vas cesko  ve svych pozadavcich opravdu nestravitelne a sikanyzujici , tak prijedte sem do svobodne Ameriky . Sem si jisty ,ze amici vsem vasim narkum vyhovi a z radosti vas prijmou mezi sebe a co vic ,nechaji se od vas poucovat a buzerovat jak se ONI VE VLASTNI ZEMI maji k vam chovat.  Z veskerou uctou mili kolegove emigranti , Lada Svec ,Chicago

 

 ps: jeste dodatek : Amici maji take ty testy na ziskani americkeho obcanstvi . Nekde ve zdejsich novinach psali ,ze mistni novinari delali   zajimavy pruzkum . Zadali rodilym Americanum ty same testove otazky  ,ktere dostavaji emigranti pokud chteji ziskat sitizenship. A jak to dopadlo ? Asi uz tusite . Jen nejakych 30 % rodilych dospelych Americanu uspelo .

2 0
možnosti
PK

Před lety jsem viděl krásný film "Jak je těžké stát se Švýcarem". Tenkrát o tamní občanství nejvíce z prostých lidí usilovali Italové. Nevím jak se to ve Švajcu dělá dnes, ale teď vážněji. Proč to neporovnáte s nějakým obdobným evropským státem? Jak tam postupují? A pak je veliký rozdíl stát se "Američanem či Němcem" a úplně něco jiného když Ukrajinec se stane x nestane Čechem, byť zkoušku tuším za 5000 Kč na Karlově univerzitě  udělá.

2 0
možnosti
Foto

Pokud se ta zkouška někomu nelíbí, může si jít zkusit požádat o občanství v Německu, Velké Británii, USA, Kanadě nebo v Austrálii.... tam ho jistě přijmou s otevřenou náručí! ;-)

1 0
možnosti
PK

Souhlas, neustále v tomto státě je snaha něco zlehčovat, ulehčovat, až nezdravě zpochybňovat ...

2 0
možnosti
RC

Nekde jsem videl cast nejakeho testu. A musim rici, ze to byly otazky odpovidajici tomu, co se uci na prvnim stupni ve Vlastivede.

2 0
možnosti
  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2033x
:) :) :)